Utställning

Det är väldigt roligt att ställa ut katt - prova det du också!


KATTUTSTÄLLNING

På en kattutställning - som även är en skönhetstävling för katt - visas katterna upp för utbildade domare som bedömer katterna efter hur respektive katt ser ut enligt rasens standard och även hur den beter sig på domarbordet.

KATTUTSTÄLLNING, FLERA SYFTEN

Du får din katt bedömd och kan tävla om olika titlar samtidigt som du kan göra reklam för din eventuella kattuppfödning. Det är även en plats där kattägare och kattuppfödare kan träffas och umgås – och prata katt! Utställning är också viktigt för de besökare som kommer. Många som går i "kattköpartankar" besöker kattutställning först eftersom de här får se flera olika raser och kan få kontakt med uppfödare. Samtidigt får besökarna en inblick i god katthållning (sunda, vackra och trevliga katter) och får se vilket fantastiskt och socialt sällskapsdjur katter är!

ALLA ÄR VI NYBÖRJARE

Kanske känner du som är nybörjare att det är förvirrande (det kan även den som ställt ut flera gånger känna) eftersom det är många moment och flera regler att hålla ordning på. På SVERAK:s hemsida finns mycket information om hur en kattutställning går till, klicka på länken . Om du har fler frågor kan du prata med oss här i Calmare kattklubb, din uppfödare och/eller en klubbkamrat. Besök gärna en kattutställning innan du ställer ut första gången så du får lite inblick hur det går till.